Ingrid Bergman på Landskrona museum

20160708_130823

Ett gäng från Ängholmens trygghetsboende samt en ”extern” gäst tog tåg och stadsbuss till Landskrona museum för att besöka deras tillfälliga utställning ägnad Ingrid Bergman; en stor svensk filmstjärna på den internationella röda mattan.

En utställning som blandade foto, text och film för att ge oss en inblick i denna stjärnas historia. En dam med stor integritet som gick sin egen väg. Säkert inte alltid så enkelt att stå emot när röster höjs för att man ska byta namn och ändra sitt utseende för att ”passa bättre” i Hollywoods på utan  glamorösa värld. För att inte tala om när man lyssnar till sitt hjärtas röst och finner en ny kärlek; en skandal på vissa håll i världen! Här hemma i Sverige verkar folk ha haft en mer förlåtande attityd.

Utställningen pågår till den 7 augusti. Se mer Länk Landskrona museum

Innan vi gick till museet så passade vi på att inta en god lunchbuffé på China Palace i Landskrona. Där fanns något för alla och vi lät oss väl smaka av räkchips, friterad spätta, biff med bambuskott med mera bara för att avsluta med något så exotiskt som kaffe och Mariekex!  🙂

20160708_121620 20160708_122606

 

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.