Sommarutfärd

Årets sommarutfärd gick med Asplunds buss och deras trevliga chaufför Lars-Åke till Bjärehalvön.

Vi startade 09:30 från Rydebäck och styrde kosan mot hembygdsparken i Ängelholm som var vårt första stopp. Museerna öppnades för oss och vi kunde besöka bl a Lädermuseet, Grönvallska gården, Tekniska museet och Skolmuseet. Vi hade gott om tid att se oss omkring och även att stilla njuta av den lummiga parken från någon av bänkarna längs med gångarna. Innan vi lämnade hembygdsparken lät vi oss väl smaka av Värdshusets brunch.

Vår busschaufför tog oss sedan med på en rundtur på vackra Bjärehalvön. Det bar iväg förbi Ängelsbäck och till Öllöv där vi hamnade hos Svenssons på Bjäre; grönsaksodlare i generationer. Odlare Agneta berättade att de förutom potatis odlade mycket grönkål och svartkål. Dessutom hade de stora odlingar av pumpor både för mat och dekoration. En nyhet var salladen Nouvelle, en korsning av roman- och isbergssallad. Se mer på deras hemsida Svenssons på Bjäre .

Vi körde vidare och hade en kort bensträckare vid Västra Karups kyrka och Birgit Nilssons grav. Färden fortsatte genom det kuperade landskapet ner mot Kattvik där vi kunde skymta Halland bortom Laholmsbukten. Vi passerade Norrviken och Apelryd innan vi gled ned förbi hamnen i Båstad. Sedan bar det iväg uppför mot Killeröd och god eftermiddagsfika med caféets smarriga äppelmarängtårta.

Vi hade en härlig dag och tackar vädergudarna som såg till att vi hade bra väder!

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *